Árajánlatkérés
Tisztelt Látogató, az oldal tartalmának feltöltése folyamatos.

Aktívház

Több energiát termel, mint amennyit elhasznál. Aktívháznál nagyobb energiatermelő kapacitás kerül beépítésre, ezzel kompenzálandó a nagyobb hőszükségletet. Nem az a cél, hogy csökkentsük a hőszükségletet, hanem hogy a maradék energia előállításához megújuló energiaforrást vegyünk igénybe. A sok napelem révén elérhetjük, hogy villanyóránk visszafelé forogjon, hiszen a napcellák által termelt energia alkalmas a hálózatba történő visszatáplálásra.

Energiamegtakarítás

Magyarországon az éves energiafogyasztás mintegy harmadát az épületek üzemeltetése teszi ki. A lakások nem megfelelő hő-, hang- és vízszigetelése pazarló energiafogyasztást eredményez, melynek jelentős környezetkárosító hatása is van. Az energiatakarékos üzemeltetésű lakások építésével, illetve az épület ilyen módon történő felújításával csökkenteni lehet a lakosság energiafelhasználását, a meglévő épületállomány fizikai állapota is javul, melynek következtében az értéke növekszik.

Hiteles energetikai tanúsítvány

Az energetikai tanúsítvány akkor hiteles, ha a tanúsítás az országos elektronikus nyilvántartásban megtalálható és az azonosító kóddal ellátott elektronikus példány megtekinthető. Nyomtatni bármennyit lehet belőle, a nyomtatott példányok a hiteles példány másolatai.

Készház

Olyan építési technikával előállított épület, ahol a gyártási folyamatok nem az építkezés helyszínén az időjárás viszontagságainak kitéve mennek végbe, hanem ipari körülmények között történnek.

Optimális hőszigetelés

Jelenleg Magyarországon sajnos többnyire az 5–8 cm vastagságú hőszigetelést alkalmazzák, ezzel szemben a hazai klimatikus viszonyokat figyelembe véve a 12 cm-es vastagság az optimális. Aki hosszútávon és környezetvédelmi szempontokat szem előtt tartva gondolkozik, az 20 cm-es szigetelésvastagságot alkalmaz.

Plusz energia ház

Az aktívházat plusz energiaháznak is hívják. A két fogalom ugyanazt jelenti.

Energiahatékonyság

Az energiahatékonyság célja a lehető legnagyobb megtakarítás elérése az energiafelhasználás terén. Magyarországon a hatékonyság tekintetében óriási fejlődésre van szükség. Ma minden 100 megtermelt energiaegységből 78 elvész, és csak 22 egység kerül ténylegesen felhasználásra. A lakó- és középületek fűtési energiájának akár 80%-át is meg lehetne spórolni pl. passzívházak építésével.

Fenntartható fejlődés.

Könnyedén az Ön igényeire formálható: kialakításában és jellegében is az Ön elképzeléseihez igazodik. Gyorsan, egyszerűen, akár már néhány hónap alatt elkészül.

Káros sugarak elleni védelem a lakásokban!

Milyen sugárzások veszélyeztethetnek bennünket az épületeinkben és környezetünkben ?

- Elektroszmog ( kis és nagyfrekvenciás mesterséges sugárzások )

- Radon sugárzás ( természetes radioaktív sugárzás )

- Földsugárzások ( természetes földmágneses sugárzások )

Ezen sugárzások környezetünkben, lakásainkban általánosságban kivétel nélkül mindenhol jelen vannak. A kérdés csupán az, hogy milyen mértékben, azaz hogy van e egészségünkre nézve ártó hatású kockázatunk. 


Vannak ezen kívül egyedi / vagy extrém hatások is pl. egyes gyógyszerek, egyes termékek stb. vonatkozásában.

Az ártó hatások felmerülhetnek egy - egy sugárzási spektrumban, de rosszabb esetben mindhárom veszélyes sugárzási spektrumban akár kumulálódhatnak is, amely a kockázatokat és ártó hatásokat lényegesen megemeli.Miért szükséges a sugárzások ismerete és mérése ?

• Mert a sugárzási határértékeket az emberi egészség megóvása érdekében minden országban törvényi rendeletek írják elő ( Magyarországon: 63/2004.Eszcsm rend., stb. ), valamint rendkívül sok orvosi, kutatói, szakmai, építésbiológusi ajánlás tartalmazza. 

• Mert a sugárzási ártó hatások elkerülésére nemzetközi szinten prevenciós irányelvek hatályosak ( WHO, EU: ICNIRP, Magyarországon: 46/2003. OGy. Határozat stb.).

• Mert a betegbiztosító pénztárak tényszerű statisztikai megállapításai szerint a biztosítottak 30 %-a környezeti befolyások miatt betegedett meg.

• Mert onkológusok véleménye alapján pl. a daganatos betegségek oka 85 %-ban ártó környezeti ( vagy fizikai – ártó sugárzás, vagy biológiai, vagy kémiai ) hatás.

• Mert minden embert, minden élőlényt elektromos és mágneses jelek vezérelnek, melyekre a sugárzások kihatással vannak, így azok az egészségre veszélyeztetést, kockázatot jelenthetnek.

• Mert általánosságban még ma sem mérjük, nem ismerjük pontosan lakásaink, munkahelyeink, egyéb környezetünk sugárzási terheléseit, azok hatásait és kockázatait.

• Mert a korszerű lakásminőségnek elengedhetetlen része a környezeti sugárzási viszonyok kontrollja, a preventív védelemmel az egészség óvása, az ingatlan értékének megtartása.


Szolgáltatásaink igénybe vételét ajánljuk T. ügyfeleinknek :
 
• Ha olyan egészségügyi, közérzeti problémák, betegségek merülnek fel, vagy már tartósan fennállnak, melyeknek konkrét okai nem ismertek, pl. állandó fáradtság, kimerültség, alvászavarok, fejfájás, depresszió, ingerlékenység, vibráló rossz közérzet, szívritmus és / vagy keringési zavar, daganatos vagy leukémiás megbetegedés stb. ( egészségügyi kihatásokról az információk menüpontban adunk részletes tájékoztatást ).

 
Ha hálószobája, munkahelye közelében trafóállomás, elektromos légvezeték, földkábel, erőkábel, adóberendezés, egyéb erős elektromos sugárforrás található.

 
• Ha régi építésű lakásában salakanyag építőanyagként beépítésre került pl. salakos födém feltöltések, padló alatti salak feltöltések, salakos lapos tető, vagy padlás hőszigetelések.

 
• Ha lakóépülete nagy radon tartalmú talajon / területen fekszik ( pl. vulkáni tufás szerkezetű, vagy gránitos talaj stb. ), vagy többszintes épületeknél a lakóhelységek a pinceszinttel egy közös légtérben vannak.

 
• Ha új lakóházat épít, vagy új – épülő lakást, vagy új készházat vásárol, akkor már preventív megoldásként előre kialakítható, beépíthető a komplex védelem ( SPACEVITAL  védelem ), így egyrészt 30 – 40 % -os költség megtakarítást érhet el, továbbá a sugárzások szempontjából azonnal egy egészséges és kockázat mentes lakásba költözhet és hosszú távon nem merülnek fel a későbbiekben ártó hatások.

 
• Ha az Ön környezetében idő közben változások történtek, ha olyan információk birtokába kerül, melyek indokolttá teszik a környezete sugárzás mérését és diagnosztikáját ( pl. a környezetében új sugárzó adóberendezések, transzformátorok telepítése, vagy ha a szomszédos ingatlanban sugárzó berendezések telepítése történt ).

 
• Ha meg szeretne győződni lakása, vagy munkahelye állapotáról, megfelelőségéről, vagy kockázatairól pl. a meglévő körülményeiben, vagy lakás vásárlás, telek vásárlás előtt.

 

Fontos hogy egy esetlegesen fennálló sugárzási ártalom nem csak az emberi ( és állati ) egészséget veszélyezteti, de jelentős kihatással bír az ingatlan piaci értékére is ( súlyos esetben egy ingatlan értéke a piaci ár felére is zuhanhat, vagy akár eladhatatlanná is válhat ).

Környezetünk sugárzási viszonyait, ebből eredően pedig egészségünk kockázatait csak sugárzás méréssel és diagnosztikával tudjuk megállapítani, melyek alapján információt kaphatunk környezetünk állapotáról, megfelelőségéről, vagy döntést hozhatunk a sugárzás védelem szükségességéről és módjáról.

A szakszerűen elvégzett  sugárzás mérések kiértékelésre kerülnek és ennek függvényében kerülnek megtervezésre a szükséges mértékű sugárzásvédelmi munkák, amelyek eredményeképpen az ártó hatások akár 95-98% ban csökkenthetők, így a kijelölt épületek, lakások, munkahelyek biztonságosabbá, kockázatmentesebbé  tehetők. Ezáltal javíthatjuk egészségi állapotunkat, életminőségünket, és védhetjük az ingatlanunk értékét is.Ajánlásunk mottója és tevékenységünk célja: 
Elektroszmogtól, ártó sugárzásoktól mentes lakás és környezet az egészséges emberért.

 

Zettisch Ferenc ing. szakértő, ügyvezető

SPACEVITAL Kft.

 

 

Könnyűszerkezetes épület

A könnyűszerkezetes épület fogalma alá tartozik minden olyan szerkezet, melynél a falkialakítások térfogatsúlya a hagyományos épületekhez képest jelentősen (többszörösen) könnyebb. Nemcsak a fa tartószerkezetű technológiák tartoznak ide, hanem a fémszerkezetű, vagy esetleg az egyéb polisztirollal könnyített vázak is.

Passzív ház

Könnyedén az Ön igényeire formálható: kialakításában és jellegében is az Ön elképzeléseihez igazodik. Gyorsan, egyszerűen, akár már néhány hónap alatt elkészül. Az építkezés sem Önnek, sem a környezetnek nincs terhére, kevesebb a hulladék, kisebb a zajszennyezés.Minőségi anyagokból épült, strapabíró háza, nemcsak Önnek, de a következő generációknak is kényelmes és biztonságos otthona lesz, akár 600 évig számíthat rá.